Végre egy dögös kép

Nem friss az információ, hiszen ez a Perlrott kép tavaly decemberben szerepelt Virág Judit árverésén, de azóta is sokszor eszembe jut.

Perlrott Csaba Vilmos: Vörös hajú nő 1909

Ma délelőtt, a kezembe került képeslapon ez a portré volt. Innen az apropó, hogy írok róla. Már nem vonzódom letűnt idők, úgymond klasszikus képeihez, a legtöbbet porosnak, fáradtnak érzem. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne nézném meg őket alaposan. De ez a portré ez más, ezt szívesen megvettem volna magam is. Évek óta nem láttam vagy nem emlékszem ilyen erős, izgalmas munkára. A magyar piac sajátossága, hogy egy ilyen remekművet (ez tényleg az, nem csak duma), amikor állítólag mindenki “fóvos” képet keres, ilyen olcsón sikerült valakinek megszereznie (6,5 M forint). A betegeskedő piac ellenére 20M feletti árra számítottam. Egy kicsit elbizonytalanít, ha arra gondolok lehet, hogy a foga nem tetszett egyeseknek? Remélem, nem. Vadaktól Barbie-t ? Azért ezen, csak túl vagyunk már. Azt hiszem, ezt a képet sokan visszasírják majd, én biztosan. Remekművet akkor kell venni, amikor lehetőség adódik rá. Nem számít a válság, sem az ár (már akinek nem számít). Ezzel a minőséggel egyre ritkábban fogunk találkozni.

One Reply to “Végre egy dögös kép”

  1. abszolút igaza van a szerzőnek. remélem tényleg elkelt a kép és nem csak leütötték. Az maga lenne a magyar paic szegénységi bizonyítványa,ha ez a festmény ezen az áron megmaradt volna..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s