Silence Please

Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, megfogadtam, hogy kerülöm a politikát és igyekszem pozitív lenni. Nem mindig sikerült, az fix. Hogyan is sikerülhetne, ha lassan tíz éve elnyom minden mást a politika harcizaja. Szombat este leültem szurkolni a Barcának, nyertünk, nyertek, volt minek örülni. Aztán bevillant egy lila nyakkendő. Nincs ezzel semmi bajom, csak az az érzésem támadt, hogy már a Wembley, a BL döntő is a magyar politika terepe lett, ami persze hülyeség. Annyiból azért nem, hogy aki elég ügyes, az ebből is igyekszik hasznot húzni.

Az a helyzet, hogy már elviselhetetlen a politika jelenléte, az élet szinte minden területén. Ez az állapot jó tíz éve tart, mára kezd tűrhetetlenné válni. Különösképp, hogy ez a folyamat ide vezetett, a lecsúszáshoz, a széteséshez. Nekem azok az országok tetszenek, ahol az utca emberét ha megkérdezi egy riporter, nem tudja, hogy ki a miniszterelnök. És az az ország mégis jól működik. Én se szeretném tudni, tőlem lehet akárki, a Mici Mackó, Rumcájsz vagy Joda, csak menjenek a dolgok. Azt hiszem, nem csak én vagyok ezzel így . A forradalom csörömpölése, másik oldalról, a túlmozgásos pattogás, mindent elnyom, csak a bizonytalanságot, a holnaptól való félelmet gerjeszti. Vádaskodás, acsarkodás, kocsmai bunyó, állandó ellenségkeresés, nem igazán alkalmas eszközök az együttműködésre, a nemzet egybefűzésére.

SILENCE PLEASE. Legalább egy időre. Nem csodálkozom, hogy anyázzák egymást az urak, minden okuk megvan rá, csak kérem csendbe, egymás közt.  A “jólneveltség” hiánya, mára társadalmi jelenség lett és ezt a kulturálatlan, fenntről jövő mintának is köszönhetjük. SILENCE PLEASE, hogy egy kicsit megnyugodhassunk, lehiggadjunk mindannyian. Hogy a hogyan továbbon gondolkozhassunk, hogy megtaláljuk mindannyian a magunk számára kivezető utat ebből a káoszból. A nyugalom bizalmat szül, a bizonytalanság bénultságot.

SILENCE PLEASE

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s