Gyújtsunk világot

Találjuk ki, hogy hogy legyen. Itt és most, a facebookon? Mert az olyan súlytalan, olyan következmények nélküli?  Az a jó, hogy itt írogathatunk bármiről, minőségről vagy a hatalomról. Vagy posztoljam be, hogy az elnök egy kretén? Nem, nem! Most az egyszer próbáljuk meg komolyra venni.  Arról kéne beszélni, hogy képtelenek vagyunk a saját sorsunkat befolyásolni. Azért, mert idióták vagyunk, irigyek, gyűlölködök, szana-széthúzók, tunyák, lapulók és, ez szégyen, de fontos dolgokban tudatlanok is. Egyszóval, impotensek vagyunk, ráadásul az a fajta, akiknek egyébként épek a szervei, a cerka is meg a tiki-taki, csak nincs ingerünk az akcióhoz. És, hogy nem is a múltunk és nem is a jelenünk, hanem a képtelenségünk a változásra, ez tesz minket a partvonalon kívülre, úgy tűnik, örökre. Olyanok vagyunk, mint egy megakadt bakelit lemez, körbe-körbe járunk és mindig, újra és újra, csak ugyanazok a mondatok. Egy sincs közülünk, aki felállna és odébb lökné a lemezjátszó karját. Lustaságból talán vagy gyávaságból? Vagy azért, mert attól félünk, hogy közben végleg összekaristoljuk az egyetlen lemezünket? Vagy azért, mert sötétben ülünk és még azt sem látjuk, merre van az a lemezjátszó. Én az utóbbira teszek, bocs lájkolom. Sötétben ülünk és nem tudjuk merre van előre. Héj! Valaki álljon már fel és kapcsolja fel azt a rohadt villanyt. Valaki, aki legalább azt tudja, merre van a kapcsoló. Vajon merre van? Tudja valaki?pozitívcsoportHa egyetértesz a csoport céljaival, csatlakozz hozzánk!      http://www.facebook.com/groups/424220234300626/

  • Révész Emese
  • 2013 01 10

  Mélységesen egyetértek. De hinnem kell abban, hogy nem akadtunk el és a demokrácia nem csak annyi, hogy a hatalom szabadon szidható. Ami egyedül elfogadhatatlan: az a hallgatás. Amiben még hiszek: az az akció. A Tett, nem a beszéd (Kassák után és szabadon). Amit a Műcsarnokban eltáncoltatok, az legalább ellátszott messzire, ha nem is rengette meg a palotákat. Legyen meglepő, meghökkentő és akkor kénytelenek úgy tenni, mintha hallanák.

  Szólj, ha újabb akció körvonalazódik! Ott leszünk!

  Emese

 1. Gyere a Pozitív csoportba az fb-n ott dolgozunk ezen. Szerintem már régen elakadtunk, de el kell indulnunk egy új úton.

  • Révész Emese
  • 2013 01 10

  HOL? MIKOR? MIT?
  Habár a dumálással kapcsolatban már nagyon szkeptikus vagyok. MUTATNI KELL és TENNI kell. De hátha ott valamit kitalálunk….

 2. Biztos kitalálunk, kreatívok vagyunk.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: