Pöcsömöccse szakállal

Őrületes hullámokat vet Conchita Wurst győzelme. Nem értem. Miért csodálkoztok, háborogtok annyian, naivnak tűnő honfitársaim. Pontosan ismeritek – ismerhetitek – de legalább is felismerhetnétek  az okokat, hiszen nap mint nap jelentős többségetek ugyancsak egy Hurkára szavaz. Csak nem Conchitának hívják a ti kedvenceiteket. Show business! Így, egyszerűen. Semmi több. Csak meg kell találni a gyenge pontjaitokat és aki érti a dolgát ezen a területen, az meg is találja. Ezért élvezheti Győzikét a magyar, mert ti – jó sokan – szeretnétek olyannak látni az egész magyarországi cigányságot, amilyen ő. Show business! Ezért szavaztok Berki Krisztiánra is. A színvonal? Nektek ez kell. Ne tiltakozzatok, ne cikizzétek, mert ti választjátok. Ha nem néznétek, nem lenne. De ti nézitek, méghozzá jó sokan. Hogy ezt miért eszitek, azt nem próbálom boncolgatni, bár talán lenne ötletem. És ezért szavaztatok a rezsicsökkentésre áprilisban, mert akik győztek, ismerik azokat a rugókat, amire jártok. Conchitát egy kontinens választotta győztesnek, demokratikusan. Csak az a különbség köztük és köztünk, hogy ha nekem nem tetszik a “rezsicsökkentés”, akkor ti hazaárulóztok, pedig ez egy kicsit húsba vágóbb kérdés, mint egy “szakállas nő”. Egyébként, higgyétek el nekem, nincs semmi különbség, csak annyi, hogy ti a szakállas nőtől nem látjátok ez erdőt. Pedig benne vagyunk rendesen, ti is és mi is.

2 Replies to “Pöcsömöccse szakállal”

  1. Szóval, Édesapámnak volt egy szavajárása, még annak idején. Amikor fölpipázta magát valamin az öreg, akkor hajtogatta, jó ízesen, pedig kimért, tekintélyes ember volt, s habár bohém, nem kellett neki káromolnia, hogy igaza legyen. Úgy szólt, “Ilyet még nem baszott Európa!”
    Talán már több is mint, tizenöt éve annak, hogy ez nem jutott eszembe, de ma, pont ennek a Virsli-lánynak a kapcsán beugrott… és azt hiszem, igaza volt a faternak: ilyet még nem! Ilyet sem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s